Category news

Центърът за култура и образование – Артиум стана домакин на изложба на изявени творци от „Дружество на художниците – Сливен“.

Двадесет автора изложиха своите творби във фоайето на сградата. Иван Кънев, Цветан Цветков, Румен Спасов, Димитрина Дойчинова и др., представиха платна, създадени с различни живописни техники: енкаустика, батик на коприна, маслени бои върху платно, смесена техника и др. Иван Костов изненада публиката със своите миниатюрни резби на религиозна тематика.

Експозицията бе открита от Златин Чаушев – началник отдел „Несебър – Световно наследство“ към общината. Tой цитира думите на Йоан Екзарх  от преди 1200 г. „Морето свързва всичко далечно“ и изрази задоволство, че несебърската общественост има възможността да види как артистите от града на сините скали акостират в града на ЮНЕСКО.

Авторите бяха представени от Димитрина Дойчинова и Румен Спасов – представители на дружеството на сливенските художниците. Те благодариха на общината за поканата  да изложат свои произведения в Несебър и на свой ред поканиха в сливенската галерия членовете на дружеството на несебърските художници.

Артистите в „Дружество на художниците – Сливен“ са участвали в редица изложби не само в страната, но и в Австрия, Германия, Гърция и др. и са отличени с призове от различни национални и международни конкурси. Техни произведения са част от частни изложби по целия свят.

Експозицията  ще бъде отворена за посещение всеки ден между 12.00 и 20.00 часа до 31 юли.

Translate »