Category Новини

Координати 42° 45′ 0″ N, 27° 42′ 0″ E

Разположено е в полите на Стара планина и от него се разкриват чудни гледки – на изток се вижда стария Несебър, на юг погледът се спира на Поморие, а при ясно време дори могат да се съзрат склоновете на Странджа планина. В непосредствена близост до село Кошарица е известният и оживен курортен комплекс Слънчев бряг, който предлага много забавления и богат нощен живот на своите посетители.

В близост до селото се намира природен резерват „Калината”, в който може да се види естествено находище от блатно кокиче, както и уникалната лонгозна гора на резервата.

Районът на село Кошарица е включен в Натура 2000, защото от там минава основният въздушен път на прелетните птици – Via Pontica. Една разходка сред резервата или навътре в полите на Балкана ще ви пречисти напълно. Теренът е изключително подходящ за планинско колоездене. Множеството еко-пътеки предлагат невероятни условия за хайкинг, а големият брой малки водоеми ще зарадва привържениците на спортния риболов. Околните гори са обитавани от диви животни и са истински рай за запалените ловци през ловния сезон. Също така предстои изграждането на игрище за голф. 

Днес тук царят хармонията, красотата и спокойствието на чистата и девствена природа. Всички тези преимущества правят село Кошарица притегателно място за множество градски хора от България и от чужбина. Спокойствието тук гарантира пълноценна почивка и отпускане от стреса на всекидневието, а пясъчните плажове и нощният живот са само на 10 минути с кола.

Translate »