Category Новини

42o 41′ 29.6″N  027o 42′ 24.9″E

Курорт Слънчев Бряг – Среща на лукс и природа


Слънчев бряг е най-големият туристически комплекс на Черно море. Със своите хотели и апартаментни комплекси, разположени по протежение на морския бряг и скрити в зеленина, Слънчев бряг прилича на магически оазис.

 Местоположение

Курортът Слънчев бряг е разположен на южното Черноморие, на около 30 км от областният център Бургас, на 100 км. от Варна – черноморската столица на България и на 3 км от древният Несебър. Намира се на широк залив с форма на полукръг, отворен на изток. На север курортът е заобиколен от възвишенията на Стара планина, която съжителства в хармония с морето, на юг граничи с живописния Несебър.

Плажът на Слънчев бряг

Плажната ивица е дълга 8 км и широка от 30 до 60 метра, покрита с фин златист пясък и и естествени пясъчни дюни. Тук растат много редки растения. Морето е чисто, без опасни риби. Средната температура на морската вода е 20-26 градуса по Целзий, а солеността й е два пъти по-ниска от тази на Средиземно море. Слънчевото греене между май и октомври възлиза на около 1700 часа. Слънчев бряг е носител на еко-приза “Син флаг” за доказани екологични предимства чисти плажове и море, свеж въздух, идващ от близката планина. За първи път курорта получава това отличие през 1995г.

Възможности за туризъм

Новата модернизирана туристическа база на комплекса е просторна и луксозна, отговаряща на последните тенденции в хотелското обзавеждане и дизайн. Хотелите и апартаментните комплекси разполагат със собствени фитнес-зали, спа-центрове, сауни, плувни басейни, студия за масаж, салони за красота, медицински пунктове, игрални зали и други. Многобройни ресторанти, механи с фолклорни програми, заведения за бързо хранене, кафенета, дневни и нощни клубове, барове и вариетета, казина и дискотеки осигуряват добро настроение и кулинарни удоволствия. Туристическите услуги са на най-високо ниво. За любителите на спорта и силните усещания има безброй възможности: сърфове, водни ски, скокове с парашут, плаващи банани, яхт-клубове, водни колела, скутери, плажен волейбол, тенис-кортове, боулинг, конна езда, мини-голф и много други. С множеството си детски клубове, басейни и градини, Слънчев бряг е истински рай за децата. На туристите се предлага богат избор от екскурзии и мероприятия. Тук има плаж за всички и слънце за всеки.www.uhsb.netwww.sunnybeachbg.net

Translate »