Category Новини
Координати42° 39′ 0″ N, 27° 41′ 0″ E

Традиционното българско гостоприемство и висококачественото обслужване са част от всеки ресторант или място за забавление в Pавда.

Местоположение

Pавда е в непосредствена близост до Несебър и е едно от основните туристически селища в общината. Селото се намира на живописния бряг на Черно море и е известно с тишината и романтиката си. Доброто местоположение на селото гарантира отлично развити транспортни връзки. Главният път Варна-Бургас минава само на километър от Pавда, а международното летище на Бургас е отдалечено само на 28 км. Автомобилният транспорт е от особена важност за развитието и просперитета на селото. Благодарение на множеството удобни транспортни връзки, Pавда е лесно достъпна за туристи, гости и посетители. Има редовен автобусен транспорт по линиите Pавда-Несебър-Слънчев бряг и Несебър-Pавда-Бургас.

Плажът

Природата около Pавда е неописуемо красива. Pомантичния пейзаж спира дъха със слънчевите заливи, окъпани в лазурно синьо. Най-щедрият подарък на природата е нос Pавда. Той е заобиколен от два залива. Първият е наречен “Южен плаж” и е известен с широкия си плаж, покрит с фин златист пясък. Вторият залив е не по-малко красив от първия, чудесно място за любителите на тишината и спокойствието. Намира се между нос Pавда и нос Акротирия в посока към Несебър. На самия нос Pавда брегът е скалист, но морето постепенно отстъпва, като пясъкът малко по малко замества скалите. Числата тук са полезни, за да опишем, че плажната ивица на Pавда заема 57 000 кв. м. Прекрасните природни дадености са допълнени от мекия прекрасен климат. Големият брой часове слънчево греене – 2100-2200 на година, отличава района от всички останали туристически дестинации в България. През лятото температурата на въздуха е около 28-30 градуса по Целзий, а тези на водата – 20-26 градуса.

Туризъм

Ако искате да избягате от напрегнатото всекидневие или динамиката на големия град, Pавда е чудесен избор за почивка. Това е едно малко кътче, където тишината е наслада, а красотата е навсякъде. Тихи заливи и морски вълни, разстилащи морска пяна върху горещия пясък – неотразимо преживяване, което може да бъде ваше. Тук не само времето е слънчево, слънчеви са и усмивките на местните хора, посрещащи гостите си. Pавда дължи успеха си изключително на хората – винаги гостоприемни, лъчезарни и предприемчиви.

Възможностите за настаняване в Pавда са в семейни хотели, къщи за гости и бунгала. Повечето сгради са съвременни, с модерни дизайн и архитектура. Обзавеждането отговаря на очакванията и на най-взискателните туристи. Ще получите и обслужване с най-високо качество – гостоприемните домакини ще се грижат за вашия комфорт през цялата ви почивка. През последните години бяха построени няколко луксозни хотелски комплекса, част от престижни световни вериги. Има много начини да прекарате приятно престоя си в Pавда. Малки ресторанти, таверни, бистра, кафенета и коктейл-барове изобилстват навсякъде. Не е лесно да изберете в изобилието от ястия, деликатеси и напитки. В механите се предлагат традиционни специалитети от българската кухня. Pибните и морски деликатеси също намират място във всяко меню.

Translate »