Category Новини

Обзор – море, планина и спокойствие


Обзор е живописен курорт със свеж планински въздух, топъл морски бриз, красива и незасегната от цивилизацията природа и прекрасни плажове със златист пясък.

Местоположение

Вторият по големина град в община Несебър е Обзор. Градът е разположен покрай голям залив, който започва от нос Свети Атанас и завършва до планината Емине, където река Двойница се влива в морето.Градът е на панорамния път, който свързва южното със северното черноморие: на 65 км южно от международното летище на Варна и 74 км северно от международното летище на Бургас. Pазстоянието до административния център на общината, Несебър, е само 37 км.

Тук планината, дала името на Балканския полуостров, нежно докосва черноморския бряг. Това е една от причините Обзор да се развива като атрактивен туристически център. Обзор е малък, но интересен град, съхранил хилядолетна история на няколко цивилизации, който успешно посреща предизвикателствата на съвременния свят.

Плажът

Плажната ивица на Обзор е огромна: дълга над 10 км и широка между 20 и 60 метра. Пясъкът е фин, със златист цвят. Особено красиви са южния плаж и плажът на Иракли. Гостите на града се наслаждават на прекрасното море, но поглеждайки към планината, погледът им среща прекрасни гори от дъб, липа, бук и габър. Мирисът на цъфналите липи в началото на лятото е опияняващ и незабравим. Околността изобилства с ценни видове билки и диви плодове.

Туризъм

Туризмът е основната икономическа дейност в региона. Фактът, че на повече от 50 км от града няма промишлени производства е особено важен. Широката равнина между планината и морето е подходяща за бъдещото разширяване на туристическата инфраструктура. Инвестициите в нови хотели се увеличават през последните години. Настаняването е предимно в малки семейни хотели и къщи за гости. Доброжелателни и учтиви хазяи правят почивката приятна и комфортна. Местните хора добре знаят, че туристите трябва да бъдат истински доволни от престоя си, за да дойдат отново и отново.

Pесторантьорството е традиционен семеен бизнес в Обзор. Многобройни ресторанти, бистра и механи предлагат богат избор от традиционни български ястия и рибни специалитети. Дългогодишният опит на съдържателите гарантира професионално обслужване и вкусна храна.

Няколкото новопостроени хотелски комплекса отговарят на най-високите изисквания в туризма. Повечето са дву- и три-етажни, като хармонизират с преобладаващото ниско строителство в града. Обзавеждането е на най-високо ниво.

www.obzorcity.com

Translate »