Category news

Двете велики стихии на любовта и виното отново ще властват във февруарската празнична програма на Несебър.

Събитията в общината ще започнат с десетото юбилейно издание на Празника на младото вино в село Гюльовца. Честването е с начален час 9.00 пред кметството и ще приключи с обявяването на победителите в ежегодния конкурс за най-добро домашно вино, произведено в региона от местни майстори винари.

По традиция празниците ще бъдат отбелязани с веселие по случай Трифон Зарезан, което ще се проведе в Земеделска кооперация „Несебър“. Там ще бъде извършено и ритуално зарязване на лозите.

За осма поредна година Община Несебър кани всички, които обичат морето, виното, хубавата музика и изкуството на вълнуващ празник.

Събитията в Несебър започват на 14 февруари от 17.30 часа с изложба на „Дружеството на несебърските художници“. На вниманието на публиката местните творци ще изложат произведенията си, посветени на любовта, виното и морето.

Изложбата ще може да бъде видяна до 28 февруари, всеки ден между 10.00 и 15.00 часа.

Празникът на любовта и виното ще продължи с концерт на вокален квартет „New wave“ и солисти към ОДК – Несебър. Събитието ще се проведе във фоайето на Артиум център с начален час 18.00.

На 15 февруари от 17.30 часа читалище „Месемврия – 2015“ ще представи дебютната книга на Мартин Касабов „Когато великани ходеха по земята“- 42 разказа на границата на съзнанието и съня в един свят на притчи и въображение, магично и реално, абсурдно и красиво. Единствено чрез любовта остават незасегнати вселената и обгърнатата в нея коруба на мисълта.

Празничното настроение на 15 февруари ще продължи с постановката „Боси в парка“ по Нийл Саймън, която Общинският театър ще представи от 19.00 часа в салона на НЧ – „Яна Лъскова- 1905“. Тя е разказ за абсурда на невъзможната любов, която ни кара да продължаваме напред въпреки всичко.

Translate »